Hopp til innhold

Brukerinnstillinger

  • Norsk
  • English
  • Tekststørrelse

    Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske teksten.


    Mac-brukere: Hold Cmd-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske teksten.

Kostholdsplanleggeren

- et kostholdsverktøy fra Helsedirektoratet og Mattilsynet

Registrer deg


Beskrivelse av tjenesten Kostholdsplanleggeren

Kostholdsplanleggeren er et kostholdsverktøy fra Helsedirektoratet og Mattilsynet der du kan beregne summen av næringsinnhold i maten og sammenlikne dette mot norske anbefalinger for inntak av energi og næringsstoffer. Kostholdsplanleggeren brukes i faget «Mat og helse» i grunnskolen, i helsefag på videregående, i ernærings- og helsefag i høyere utdanning, til ernæringsveiledning og for alle som ønsker å vurdere og planlegge eget kosthold. Du kan også legge inn dine egne matvarer og næringsstoffer. Kostholdsplanleggeren oppdateres med data fra Matvaretabellen en gang i året.

Personopplysninger som behandles i Kostholdsplanleggeren

For å opprette en bruker i Kostholdsplanleggeren kan du enten legge inn epostadresse og passord eller du kan benytte innlogging via Feide, Facebook eller Google.

Opplysninger som Kostholdsplanleggeren lagrer er brukerinformasjon (epostadresse, tidspunktet brukeren ble opprettet og når den sist ble benyttet) og de data som du legger inn (kostprofil, ukemenyer, retter, egne matvarer og egne næringsstoffer).

Epostadresse er valgt som identifikasjon for å få bekreftelse fra bruker via epost og for å tilby alternative innloggingsmuligheter. Vi lover at epostadressen ikke vil bli brukt til andre ting eller videreformidlet til andre.

Trekk ditt samtykke tilbake ved å slette din bruker i Kostholdsplanleggeren

Du kan selv enkelt slette brukeren din ved å velge «innstillinger» og «slett bruker». Velger du å slette brukeren din, vil alle data (brukerinformasjon, kostprofil, ukemenyer, retter, egne matvarer og egne næringsstoffer) som du har lagret slettes.

Allerede registrert? logg inn her